/** */ Storstädning | Älvis Städ AB | Hög kompetens och 14 dagars garanti

Storstädning i Umeå, Luleå, Piteå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Sundsvall

I behov av storstädning? Då kom du rätt! Vi erbjuder högkvalitativ storstädning som är både tids- och kostnadseffektivt, för såväl privat- som företagskunder! Välkomna!

storstädning umeå
storstädar team

Ta det lungt, så sköter vi storstädningen.

Storstädning med kvalité

Storstädning är som en kompletterande städning till andra återkommande städtjänster, såsom hemstädning för privata- eller kontorsstädning för företagskunder. Storstädning liknar på många sätt flyttstädning, då det är mycket grundligt utförd – med stort fokus på detaljer. Med andra ord är den här tjänsten för dig som vill få det snäppet renare än vid en ordinarie hemstädning.

Vi är SRY-certifierade specialister med långtidserfarenhet inom städbranschen.  Våra medarbetare lägger alltid stort fokus på att du ska bli helnöjd med vårt arbete vilket är varför vi alltid kan erbjuda högkvalitativ storstädning för dig som behöver det!

I vår professionella storstädning, likaså övriga av våra städningstjänster, ingår ansvarsförsäkring – vilket innebär att du inte behöver oroa dig över om något skulle råka gå sönder under städningen, eftersom vi täcker kostnaden för det. 

För att du ska känna dig ännu mer trygg med våra tjänster erbjuder vi även en 14-dagars garanti! Då gäller det bara att du kontaktar oss så åtgärdar vi eventuella fel direkt – utan extra kostnader! 

Kostnad och bokning för storstädning

För att ta reda på vad det kostar med storstädning går du helt enkelt in på vår offertförfrågan länk och fyller i de uppgifter som anges i formuläret. Då återkommer vi till dig inom 24 timmar med vidare information och ett pris.

Vi presenterar ej allmän prislista av anledningen att vi prisätter våra tjänster baserat på en rad olika faktorer. Vi gör justeringar baserat på vad uppdraget kräver och om kunden har specifika önskemål för utförandet. Du som kund får alltid ett fast pris av oss. På så sätt behöver du inte vara orolig över att arbetet kommer kosta dig extra om arbetet nu tar längre tid än beräknat.

storstädning fönsterputsmaskin
hemstädning dammsugare

Hur storstädning fungerar

Storstädning är precis som det låter; en större och mer grundligt utförd städning än normalt veckostädning. Att städa ditt hus vid enstaka tillfällen hjälper till att hålla saker och ting snygga, men ibland krävs det även en mer grundlig städning – för att få hemmet att bli extra fint och rent.

Vi anpassar alltid vår arbetsstyrka så att vi ska klara av storstädningen inom samma dag som den påbörjats – vilket blir både tidseffektivt och kostnadseffektivt för dig som kund.

För detaljer av vad som ingår i en storstädning kan du kolla vår checklista här.

Inför storstädning

För att storstädningen ska bli så effektiv som möjligt krävs det att vi får goda förutsättningar. Vi uppskattar om du bidrar genom att plocka undan lösa föremål som kan vara i vägen när vi genomför storstädningen – exempelvis gardiner, prydnadsföremål eller leksaker.

Det kan även vara bra att skydda större möbler eller föremål som är svåra att flytta med plast eller tidningar. Vi avsäger oss flytt av stora föremål då risken är stor för att eventuella skador uppkommer på golv och väggar under processen; så vill du ha städat bakom möbler och vitvaror ansvarar du själv för att dessa flyttas. 

Alternativt kan vår personal hjälpa till med förflyttning av tunga föremål – däremot avsäger vi oss från ersättning för eventuella skador på golv och väggar som uppstår under processen. 

Vad som ingår i storstädning

Nedan följer en lista med de punkter som brukar ingå i vår storstädning. Checklistan kan du även hitta via länken här

KÖK

 • Torkning av köksluckor – in/ut
 • Städning av sopskåp
 • Rengöring av spis och ugn, micro – in/ut
 • Diskbänk och fläkt rengörs utv, inkl. Filter
 • Kyl, frys, diskmaskin torkas utvändigt
 • Torkning under och över överskåp samt väggar ovanför diskbänk och köksbänkar
 • Torkning av bord, stolar, och lampor
 • Rengöring av golvsocklar, karmar och dörrar
 • Avfläckning av målade väggar

BADRUM

 • Rengöring av toalett, dusch och badkar, avkalkningsmedel används vid behov
 • Rengöring under badkar och golvbrunn (om kunden själv tar bort badkarsfronten)
 • Putsning av kranar/glasväggar
 • Torkning av badrumsskåpet och hyllor
 • Torkning av väggar, dörr, dörrkarm, lampor och ventiler

 

Vad priset baseras på

Vi baserar priset främst utifrån antal kvadratmeter men det tillkommer även justeringar utifrån exempelvis antal badrum/kök, tilläggstjänster och eventuella utrymmen så som biarea

Om du önskar boka in någon tjänst som inte finns med i checklistan hör gärna av dig till din kontaktperson och dubbelkolla att det kan läggas till som tilläggstjänst

Vi ansöker för RUT-avdrag i samband med faktureringen – så att du ska kunna få reducerat pris med 50%. Du hittar mer information om vad detta innebär på Skatteverkets hemsida eller direkt på vår sida om RUT-avdraget.

Har du frågor får du gärna kontakta oss via kundtjanst@alvisstad.se.

Kostnad och bokning för storstädning

Vi presenterar ingen allmän prislista för storstädning då våra priser baseras på en rad olika faktorer. Vi är anpassningsbara och gör justeringar baserat på både vad uppdraget kräver av oss samt kundens egna specifika önskemål för utförandet. 

När vi presenterar ett pris till våra kunder är det alltid ett fast pris – så du behöver inte oroa dig att arbetet kommer kosta dig extra om arbetet skulle ta längre tid än beräknat. 

För att ta reda på vad det kostar med storstädning för just dig kan du enkelt göra det genom att gå in på vår  länk för offertförfrågan, fylla i de uppgifter som efterfrågas i formuläret och skicka en offertförfråga. Då återkommer vi till dig inom 24 timmar med vidare information och ett pris.

Vad priset baseras på

Vi baserar priset främst utifrån antal kvadratmeter men det tillkommer även justeringar utifrån exempelvis antal badrum/kök, tilläggstjänster och eventuella utrymmen så som biarea

Om du önskar boka in någon tjänst som inte finns med i checklistan hör gärna av dig till din kontaktperson och dubbelkolla att det kan läggas till som tilläggstjänst

Vi ansöker för RUT-avdrag i samband med faktureringen – så att du ska kunna få reducerat pris med 50%. Du hittar mer information om vad detta innebär på Skatteverkets hemsida eller direkt på vår sida om RUT-avdraget.

Har du frågor får du gärna kontakta oss via kundtjanst@alvisstad.se.

Vanliga frågor

Ingår städgaranti i storstädning?

I storstädning ingår alltid en 14-dagars städgaranti. I vårt kundavtal kan du läsa mer om vad som brukar ingå i våra städtjänster!

 

Måste jag själv göra något för att få RUT-avdrag på min storstädning?

Vi sköter allt administrativt jobb för RUT-avdraget. Du kommer att få ett brev från Skatteverket angående att vi ansökt om RUT-avdrag. För mer information om RUT-avdrag kan du läsa här.

Ingår städmaterial i priset för storstädning?

Ja, vi tar alltid med oss egen städmaterial när vi ska utföra en storstädning. Det enda vi behöver av dig är att du ser till att vi har tillgång till vatten samt att alla små föremål som kan vara i vägen för storstädningen är bortplockade. 

Vad händer om något skulle gå sönder under storstädningen?

Älvis Städ har ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador som orsakas av vår personal under en storstädning.

Hur lång tid tar en storstädning?

Tiden för storstädning varierar från bostad till bostad då det finns många olika aspekter att ta hänsyn till; exempelvis storleken på bostaden, antal kök & badrum, kundens preferenser och eventuella tilläggstjänster.

Kontakta oss

Vi svarar inom 24 timmar, alla dagar.

10 + 3 =

städare på älvis städ städfirma