/** */ Hur fungerar rut-avdrag? | Få rut-avdrag på städning | Älvis Städ

Hur fungerar RUT-avdrag?

Professionell städning räknas som en hushållsnära tjänst vilket innebär att du som privatperson har möjlighet att få RUT-avdrag på städningen. Men hur fungerar RUT-avdrag och vad är det egentligen?

RUT-avdrag är en typ av skattereduktion du kan få på de tjänster som vanligtvis utförs av hushållet själv, så kallade hushållsnära tjänster. Sådana tjänster är till exempel hjälp vid flytt, gräsklippning, snöskottning och städning.

Vilka gäller rut-avdraget för och hur mycket rut-avdrag får jag?

RUT-avdrag för städning och andra hushållsnära tjänster gäller enbart för privatpersoner, har du ett företag som vill anlita en städfirma går det alltså inte att få RUT-avdrag. Som privatperson finns även vissa krav, till exempel måste du vara minst 18 år gammal, vara skattskyldig i Sverige och du måste ha varit stadigvarande bosatt i bostaden som ska städas. RUT-avdrag är enbart giltigt för tjänster som utförs före dödsfallet, tjänster som dödsbostädning och dödsbotömning är alltså inte giltiga för avdraget. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om hur RUT-avdrag fungerar. Generellt sett är det däremot relativt enkelt att bli beviljad avdraget. Avdraget kan som mest vara 50% av arbetskostnaden. Som högst kan du få 75 000 kronor per år i RUT-avdrag.

Hur får man RUT-avdrag?

Vi på Älvis Städ sköter allt när det kommer till ansöka om RUT-avdrag, det enda vi behöver är ditt personnummer. Avdraget gör vi sedan direkt på fakturan.

För dig som privatperson innebär RUT-avdraget alltså inte något pappersarbete, vi fixar det administrativa och ser till att allt sköts som det ska! Enkelt, eller hur?

Skicka en offertförfrågan idag eller ring oss på 090-765 76 10

hur fungerar rut-advrag